Právní úprava oddlužení se zaměřením na společné oddlužení manželů - Plíhalová, Jana (2018)
Tato rigorózní práce se zabývá právní úpravou oddlužení, zejména společného oddlužení manželů. Tato práce se zaměřuje na průběh oddlužení a specifika společného oddlužení manželů, jeho odlišnosti od průběhu oddlužení jednoho člověka. V práci jsou nejprve vymezeny základní pojmy a obecně institut insolvenčního řízení. V hlavní části práce jsou popsány jednotlivé fáze oddlužení, které je jedním ze způsobů řešení úpadku dlužníků. V další části je pozornost zaměřena na právní úpravu insolvenčního řízení a oddlužení v Německu. Poslední část je věnována připravované novele insolvenčního zákona a možnostem úpravy insolvenčního zákona.