Metodologické a interpretační problémy při studiu náboženství severních Indoevropanů: Předkřesťanské tradice Keltů, Germánů a Baltů v kritické perspektivě humanitních věd - Reichstäter, Jan, 1981- (2018)
Předkládaná dizertační práce nabízí kritické vhledy do problematiky studia předkřesťanských náboženství severních Indoevropanů - Keltů, Germánů a Baltů. Dílčí tématické kapitoly reflektují výsledky činnosti hlavních humanitněvědních oborů, jež se na studiu těchto archaických náboženství zpravidla podílejí - archeologie, filologie a etnologie. Cílem každé z kapitol bylo představení stručné historie výzkumu náboženství vybrané severoindoevropské skupiny, shrnutí dosavadních výsledků rekonstrukcí na tomto poli a seznámení s interpretačními možnostmi a mezemi při řešení ústředních problémů