Studium západopalearktických druhů jepic čeledi Heptageniidae s důrazem na problematické taxony; jejich identifikace, biologie a ekologie - Polášek, Marek (2019)
Disertační práce se zabývá zejména taxonomií, identifikací a geografickým rozšířením západopalearktických druhů čeledi Heptageniidae (Ephemeroptera) se zaměřením na rod Electrogena.