Podmíněné propuštění z výkonu trestu odnětí svobody - Heralecký, Jaromír (2018)
Předkládaná rigorózní práce se zabývá institutem podmíněného propuštění z výkonu trestu odnětí svobody a jeho významem v právním řádu. Práce je uvedena stručným pohledem do historie tohoto institutu. Její obsah je však zejména tvořen současnou právní úpravou podmíněného propuštění. Práce se zabývá se zákonnými podmínkami podmíněného propuštění, jakož i jeho procesní stránkou. Závěrečná část práce se věnuje komisím pro podmíněné propuštění, projektu Křehká šance II. a úvahami nad jejich zakotvením v právním řádu. V práci nechybí také úvahy o možných změnách právní úpravy v oblasti podmíněného propuštění.