Ženské řády a kongregace 20. a 21. století v českých zemích : správa a fungování ženských řádů na příkladu Kongregace Milosrdných sester sv. Karla Boromejského - Krátká, Eliška (2018)
Disertační práce vyplňuje mezeru v české literatuře v oblasti ženských řádů a kongregací. Úvodní část této práce tvoří historický popis jednotlivých ženských řádů, kongregací a sekulárních společenství ve 20. a 21. století na území České republiky. Obsáhlejší část pojednává právě o Kongregaci Milosrdných sester sv. Karla Boromejského, jejím vnitřním životě a fungování. Součástí práce je také obsáhlý poznámkový aparát a soupis archivních pramenů a literatury společně s rozsáhlou obrazovou a textovou přílohou k oběma částem disertace