Školní psycholog v inkluzivním prostředí základní školy - Magerová, Jana (2018)
Předložená disertační práce se zabývá úkoly školního psychologa v prostředí inkluzivní školy. Teoreticky zpracovává otázky inkluzivního vyučování, které nově řeší pedagogickou práci zejména se žáky se speciálními vzdělávacími potřebami. Prostřednictvím výzkumu jsou zjišťovány požadavky na služby a odborné činnosti školního psychologa z pohledu znalostí a zkušeností posluchačů speciální pedagogiky jako odborníků, s nimiž jsou školní psychologové v úzkém pracovním kontaktu při práci s žáky.