Vliv terapie statinem na množství epikardiálního tuku u kardiovaskulárních onemocnění - Souček, Filip, 1984- (2018)
Hlavním cílem práce bylo zjistit efekt intenzivní krátkodobé statinové terapie na množství epikardiální tukové tkáně u pacientů s fibrilací síní. Mezi vedlejší cíle patřilo ověřit prediktivní hodnotu množství epikardiální tukové tkáně na rekurenci fibirlace síní po radiofrekveční ablaci a vztah mezi množstvím epikardiální tukové tkáně a ostatními rizikovými faktory kardiovaskulárních onemocnění.