Anatomická a neurofyziologická korelace cílových struktur hluboké mozkové stimulace - Hrabovský, Dušan (2018)
Disertační práce se zaměřuje na tři témata z oblasti hluboké mozkové stimulace (DBS). První tématem je problematika anatomicko - elektrofyziologické korelace při implantaci DBS elektrod do subthalamického jádra (STN), tedy vztah mezi cílovou strukturou určenou na základě neuroradiologických metod a pomocí elektrofyziologických technik. V rámci druhého tématu práce sleduje výskyt časných pooperačních psychických změn u nemocných po implantaci STN elektrod a analyzuje možné rizikové faktory. Třetím tématem je experimentální studie vztahu stereotaktické trajektorie a cévních struktur při implantaci DBS elektrod do předního talamického jádra (ATN) u nemocných s farmakorezistentní epilepsií.