Polytrauma na urgentním příjmu - Novotný, Zdeněk (2018)
Bakalářská práce se zabývá problematikou polytraumatizovaných pacientů. Cílem bylo zmapovat cestu pacienta od úrazu přes oddělení urgentního příjmu až po oddělení intenzivní péče a následné péče. Nejvíce jsem se chtěl věnovat problematice pacienta na oddělení urgentního příjmu a pomocí analýzy dat zjistit, úmrtnost při léčbě těžkého poranění v Traumacentru FN Brno. Dále mne zajímal celkový čas pacienta na urgentním příjmu a doba, za kterou jsme byli schopni předat pacienta s těžkým úrazem na operační sál. V neposlední řadě jsem se zajímal i o finanční náročnost při léčbě polytraumatu.