Péče o nezralého novorozence s retinopatií - Bencová, Anna (2018)
Bakalářská práce se zabývá problematikou péče o nezralé novorozence s retinopatií. Teoretická část se zabývá specifiky nezralých novorozenců, embryologií oka a především sítnice. Popisuje klasifikaci, patogenezi a léčbu retinopatie. Shrnuje ošetřovatelskou péči o nezralé novorozence na jednotce intenzivní péče, intermediální péče a standardního oddělení. Popisuje speciální péči o nezralé novorozence s retinopatií. Výzkumná část práce analyzuje faktory, které by mohly vznik a vývoj retinopatie ovlivnit, nejčastější formy onemocnění a jejich léčbu. Analyzuje také specifika péče o novorozence s retinopatií a spolupráci ošetřujícího personálu s rodiči.