Vliv vyprazdňování stolice na fyziologické funkce u pacientů na umělé plicní ventilaci - Grünwaldová, Yvona (2018)
Bakalářská práce se věnuje problematice vlivu vyprazdňování na fyziologické funkce u pacientů na umělé plicní ventilaci. V teoretické části jsme se zaměřili na informace související s problematikou zmíněné práce a tou je zácpa, ventilace, fyziologické funkce, výţiva, mechanika dýchání, rehabilitace ve smyslu ventilace. V praktické části jsme sledovali přímý vliv vyprázdnění na fyziologické funkce a zaznamenávali jsme jej do tabulky. Empirická část je zaměřená na zpracování výsledků dle zaznamenaných hodnot a jejich interpretaci.