Hypermobilita ramenního kloubu nadhadzovaček v softballu - Wachbergerová, Denisa; Čuta, Martin, 1979-; Masarykova univerzita. Ústav antropologie (2018)
Bakalářská diplomová práce se zabývá vlivem hypermobility na ramenní kloub u softballových nadhazovaček ve věku 16 - 43 let. V teoretické části je charakterizovaná hypermobilita, její vyšetření a příznaky. Další kapitoly se věnují ramennímu kloubu a softballu, včetně nadhazovacího pohybu. V praktické části je zkoumána závislost hypermobility a zranění tohoto kloubu u nadhazovaček.
This bachelor thesis deals with hypermobility on shoulder joint in female softball pitchers ranging from 16 to 43 years. The theoretical part deals with the characteristics of hypermobility, its examination and symptoms. Other chapters are dedicated to the shoulder joint and to softball, including softball pitching movement. The practical part deals the relationship of hypermobility and injuries of shoulder joint in softball pitchers.
Vedoucí práce: Martin Čuta
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2018
Keywords: ramenní kloub; softbal; shoulder joint; softball; bakalářské práce; bachelor's theses