Bariérová opatření na ARO - Vargová, Jaroslava (2018)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku infekcí spojených se zdravotní péčí a bariérových opatření v rámci prevence. Formálně je rozdělena na dvě části. V teoretické části je popsána definice HAI, rozebrán jejich vznik, dělení a způsob šíření a prezentován soubor bariérových opatření, který minimalizuje riziko HAI. V praktické části jsou analyzovány a interpretovány výsledky průzkumného šetření. Jeho cílem bylo zjistit, jaký mají sestry pohled na infekce spojené se zdravotní péčí a dodržování bariérových opatření.