Syndrom vyhoření u operátorů krajských zdravotnických operačních středisek zdravotnických záchranných služeb - Bošáková, Kamila (2018)
Diplomová práce se zabývá syndromem vyhoření u operátorů krajských zdravotnických operačních středisek zdravotnických záchranných služeb. Teoretická část definuje syndrom vyhoření, jeho příčiny, příznaky a fáze, rozdíl mezi burnout syndromem a stresem a vymezuje profese, které jsou ohroženy vznikem syndromu vyhoření. Rovněž se zabývá diagnostikou, prevencí a v neposlední řadě léčbou. Popisuje také náplň práce u profese operátora krajského zdravotnického operačního střediska. V empirické části jsou analyzovány výsledky dotazníkového šetření nestandardizovaného dotazníku vlastní tvorby a standardizovaného dotazníku Maslach Burnout Inventory, který se týká míry syndromu vyhoření u dané profese.