Adaptačný proces v súčasnej praxi v Českej a Slovenskej republike - Šťastná, Júlia (2018)
Diplomová práca sa zaoberá adaptačným procesom v súčasnej praxi v Českej a Slovenskej republike. V diplomovej práci sú v teoretickej časti rozobrané jednotlivé zložky adaptačného procesu vo všeobecnosti a z pohľadu na adaptačný proces v intenzívnej medicíne. Empirická časť je založená na kvantitatívnom prieskume, ktorý bol vykonávaný pomocou neštandardizovaného dotazníka. Analýza a interpretácia dát poskytujú informácie o priebehu adaptačného procesu v Českej a Slovenskej republike. Cieľom diplomovej práce bolo zmapovať priebeh adaptačného procesu všeobecných sestier v Českej a Slovenskej republike.