Měření vybraných hemodynamických parametrů u mladých dospělých dobrovolníků po konzumaci energetického nápoje - Buchtelová, Martina (2018)
Tato bakalářská práce se věnuje měření hemodynamických parametrů pomocí ultrazvukového Dopplerovského přístroje, digitálního tonometru a oxymetru a měření teploty obličeje termokamerou. Je zaměřena na sledování změn hemodynamických parametrů a teploty obličeje po konzumaci energetického nápoje. Byla prokázána existence statisticky významných rozdílů v rozdílu maximální a minimální rychlosti toku krve, průměrné teploty obličeje a pulsu. Měření probíhalo ve stejnou denní dobu a výsledky tak nebyly ovlivněny cirkadiálními rytmy.