Faktory ovlivňující přesnost měření teploty pomocí infračervené termografie v medicíně - Dominik, Dávid (2018)
Předložená bakalářská práce se zabývá studiem faktorů ovlivňujících přesnost měření pomocí infračervené termografie. Cílem práce je zjistit vhodnou charakteristiku podmínek měření, při kterých termokamera pracuje optimálně. Využití termokamer je uplatněno i v medicíně, a proto je velmi důležité definovat jednotlivé činitele, které se podílejí na chybě měření. První část bakalářské práce je věnována všeobecné charakteristice termokamer a poskytuje teoretické východisko potřebné pro objektivní analýzu měření v praktické části. Praktická měření probíhala pomocí termokamery Workswell WIC 640 a byl sledován vliv definovaných činitelů jako je teplota okolí, vliv vzdálenosti kamery od kalibračního modelu černého tělesa a vztah mezi teplotou jádra kamery a teplotou okolního prostředí.