Antropologická analýza lidských kosterních pozůstatků z lokality Horní Heršpice - Kolényová, Ivana (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá antropologickou analýzou lidských kosterních pozůstatků z lokality Horní Heršpice, která je datována do 11. století. Při záchranném archeologickém výzkumu bylo vyzdviženo dvacet osm nálezových situací, z nichž dvacet šest bylo lidských skeletů. U těchto skeletů bylo určeno pohlaví a odhad věku a výšky, případně byl doplněn popis variet a patologií, jejichž podrobná analýza však nebyla cílem této práce.