Pokročilé techniky přípravy koloidních roztoků nanočástic ušlechtilých kovů - Pavelka, Vít (2018)
Tato diplomová práce se zabývá přípravou koloidních roztoků nanočástic ušlechtilých kovů a jejich následnou charakterizací pomocí povrchem zesílené Ramanovy spektroskopie s využitím organických barviv. Také bylo testováno použití připravených koloidů na měření SERS vybraných biomolekul.