Multifázový napájecí zdroj dielektrického bariérového výboje - Zischka, Radek (2018)
Při využití koplanární geometrie dielektrického bariérového výboje lze pomocí postupného spínání jednotlivých elektrod dosáhnout bočního posunu práškového materiálu. Při optimalizování podmínek je možno docílit jednosměrného transportu prášku či jeho plazmové úpravy. Pro tuto činnost byl realizován multifázový napájecí zdroj, kterému se věnuje tato diplomová práce. Zdroj byl složen ze tří dílčích napájecích zdrojů řízených nadřazenou řídicí jednotkou. Ta zajišťuje postupné spínání dílčích zdrojů v definovaném pořadí s možností nastavení rychlosti přepínání dílčích zdrojů. Po sestavení napájecího zdroje, na němž bylo změřeno několik základních parametrů, byla vyzkoušena funkčnost plazmového opracování práškových materiálů.