Obyčejné diferenciální rovnice ve slovních úlohách - Zuzaňáková, Jana (2018)
V této bakalářské práci se věnujeme aplikacím obyčejných diferenciálních rovnic prvního a druhého řádu. Práce je rozčleněna do pěti kapitol, přičemž každá z nich se zabývá jedním typem diferenciálních rovnic. Výběr typů rovnic je určen zvolenými aplikacemi; práce se tedy zaměřuje na rovnice se separovanými proměnnými, lineární rovnice prvního a druhého řádu, Bernoulliho rovnice a rovnice exaktní. Všechny kapitoly mají stejnou strukturu, ve které je nejprve uvedena základní teorie ke konkrétnímu typu rovnice, následuje metoda řešení dané rovnice a poslední část kapitoly tvoří řešené slovní úlohy.