Metrické úlohy - konstrukční a analytické řešení - Cejpková, Veronika (2018)
V této bakalářské práci se věnuji řešení metrických úloh v analytické geometrii a dvou projekcích - Mongeově promítání a kolmé axonometrii. První kapitola obsahuje nejprve popis zadání či zobrazení bodu, následně pak přímky a roviny. Jsou v ní také obsaženy obecné postupy potřebné při řešení metrických úloh. Každá další kapitola se pak věnuje řešení jedné metrické úlohy. Celkem je jich devět. Každá kapitola je rozdělena na tři podkapitoly. První z nich se věnuje analytické geometrii, druhá Mongeově promítání a třetí kolmé axonometrii.