Systémy autonomních diferenciálních rovnic a jejich analýza - Katráková, Lenka (2018)
V tejto bakalárskej práci sa venujeme vyšetrovaniu singulárnych bodov, vrátane singulárnych bodov v nekonecne. Cielom bolo urcit ich typ a zhrnút teóriu týkajúcu sa riešenia autonómnych systémov. V rámci toho boli využité rôzne metódy riešenia sústav rovníc. Táto práca poukazuje aj na nelineárne systémy, pri ktorých sme využívali linearizáciu. V závere sa venujeme singulárnym bodom v nekonecne a ich zobrazeniu pomocou Poincarého sféry. Kapitoly sú doplnené riešenými aj neriešenými príkladmi k precviceniu vysvetlenej teórie.