Harmonické funkce - Jirků, Lenka (2018)
V této bakalářské práci se věnujeme harmonickým funkcím. Je zde na ně nahlíženo dvěma způsoby - z pohledu teorie holomorfních funkcí a jako na řešení Laplaceovy rovnice. Jejich základní vlastnosti jsou také dokázány. Práce je rozdělena do tří částí. V první části jsou definovány základní pojmy a dokázány věty, které se dále využijí při důkazech vlastností harmonických funkcí. Ve druhé části se zabýváme harmonickými funkcemi jako funkcemi dvou proměnných a zkoumáme je z pohledu holomorfních funkcí. Obsahem třetí části je pak náhled na harmonické funkce jako na funkce libovolného počtu proměnných, které jsou řešeními Laplaceovy rovnice.