Analýza a zpracování obrazových dat pro účely diagnostiky plazmatu - Hesko, Branislav (2018)
Tato diplomová práce se zabývá studiem streamerů v povrchovém dielektrickém bariérovém výboji. Pro různé vodivosti roztoků byly zaznamenány proudové a napěťové data z osciloskopu. Současně byl zaznamenán vývoj výboje v čase odpovídající celé periodě. Hlavní část práce je zaměřena na zpracování, detekci a vyhodnocení naměřených dat. Z detekovaných individuálních streamerů a jejich vlastností byla vytvořena optická a elektrická databáze. Byla prokázána přítomnost spotů, míst se zvýšenou pravděpodobností tvorby streamerů a byla vytvořena pravděpodobnostní rozdělení pro jiné naměřené veličiny. Nakonec byly vyhodnoceny základní elektrické charakteristiky experimentu.