Silové účinky zvuku - Martínek, František (2018)
V této práci se zabýváme mechanickými procesy, které jsou spojené se zvukovou vlnou. Po vytvoření matematického a fyzikálního aparátu, který je pro tuto práci nezbytný, jsou zde blíže rozebrány následující jevy: akustický Casimirův jev, akustická levitace, jevy spojené s Helmholtzovým rezonátorem, akustická atraktivní síla a moment hybnosti zvukové vlny.