Simulace měření válcovou emisní sondou v plazmatu - Čaloud, Jakub (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá simulacemi měření válcovou emisní sondou v plazmatu. Především je zde zkoumán vliv emise elektronů na proud tekoucí na sondu a plovoucí potenciál sondy. Dále jsou studovány profily koncentrace a potenciálu ve výpočetní doméně. K dosažení výsledků této práce byly použity simulace pohybu částic numerickou metodou typu Particle in Cell a Monte Carlo.