Planimetrické výpočty v příkladech - Mačková, Petra (2018)
V této bakalářské práci se věnujeme řešení a třídění úloh ze sbírky ruského matematika I. F. Šarygina Zadači po geometrii: Planimetria. Všechny úlohy jsou řešeny planimetrickými výpočty. Text práce je rozdělen na tři kapitoly, z nichž první se věnuje shrnutí potřebných poznatků ze školské matematiky. Druhá kapitola je pro práci stěžejní, čtenář zde nalezne přeložená zadání vybraných úloh, spolu s autorkou sestavenými metodicky zpracovanými výklady jejich řešení, doplněnými obrázky. Třetí kapitola ve zkratce shrnuje několik informací o autorovi zpracovávané sbírky úloh.