Kybernetická bezpečnost v České republice - Stupka, Václav, 1984- (2018)
Právo kybernetické bezpečnosti je téma, které je stále častěji diskutováno na národní i mezinárodní úrovni. Jde o relativně nový fenomén práva, který není zcela doktrinálně zachycen a stále prochází dynamickým vývojem. Disertační práce se věnuje analýze relevantní české právní úpravy, a to z hlediska jejího přístupu k řešení limitů právní regulace kyberprostoru a z hlediska povahy uplatněných právních institutů a mechanismů za účelem zajištění kybernetické bezpečnosti ČR. Na základě této analýzy jsou v práci identifikovány problematické oblasti regulace a navrženy možné přístupy k jejich řešení.