Možnosti a meze smluvní svobody v individuálním pracovním právu - Dejmková, Hana (2018)
Tato disertační práce je věnována problematice smluvní svobody v individuálním pracovním právu České republiky a Spolkové republiky Německo. Po vymezení základních pojmů se tato disertační práce zabývá předmětem pracovního práva a jeho členěním, postavením pracovního práva v systému práva a jeho funkcemi. Následně popisuje možnosti a omezení smluvní svobody v individuálním pracovním právu České republiky a Spolkové republiky Německo, které vyplývají z mezinárodního práva, práva Evropské unie, ústavního práva i ze zákonné právní úpravy. Není-li uvedeno jinak, vychází tato disertační práce z právní úpravy účinné ke dni 1. 2. 2018.