Účinky plazmové aktivace keramických částic při elektroforetické depozici jemnozrnných oxidových keramik - Ilčíková, Martina (2018)
Práca sa zaoberá vplyvom plazmovej aktivácie práškových častíc keramických materiálov na proces elektroforetickej depozície. Efekt pôsobenia difúzneho koplanárneho bariérového výboja (DCSBD) na korundové a zirkónové prášky bol študovaný troma analytickými metódami. Bolo použité XPS na meranie povrchových zmien, správanie materiálov pri zvýšení teploty sme realizovali meraním termálnej desorpcie a chemické zloženie sme určovali analýzou infračervených spektrier získaných metódou DRIFT.