Fyzikální praktikum pro střední školy - Lopraisová, Lenka (2018)
Diplomová práce se zabývá úlohami středoškolského praktika, které nabízí Přírodovědecká fakulta Masarykovy univerzity. Přináší školám alternativní způsob zpracování všech úloh formou pracovních listů, vzorové proměření těchto úloh a také upravené či doplněné návody, které jsou k úlohám sepsány. Obsahuje také dvě nové úlohy, díky kterým fyzikální praktikum lépe pokrývá středoškolský kurz fyziky.