Směnečné spory - Dobeš, Matěj, 1989- (2018)
Předkládaná práce je procesněprávním pojednáním o směnečných sporech, tedy sporech o zaplacení peněžitého plnění ze směnky. Úkolem práce bylo vymezit rozsah a obsah pojmu směnečné spory a zabývat se specifickými otázkami, které přináší povaha nároků, které jsou ve směnečných sporech uplatňovány. Cílem práce bylo definovat sadu otázek, které vymezují problematiku směnečných sporů, a nalézt charakteristické rysy směnečných sporů, které neadresují pouze nějaký velmi konkrétní problém, ale jsou klíčem pro pochopení problematiky směnečných sporů jako takové.