Žíháním vyvolané strukturní změny tenkých vrstev organických polovodičů - Fišer, Zbyněk (2018)
Předmětem této práce bylo studium organických polovodičů. Zkoumány byly vzorky tenkých vrstev molekul picenu a difluor-antradithiofenu nanesených na křemíkové substráty metodou depozice organickým molekulárním svazkem. Vzorky byly vyrobeny na univerzitě v Tübingenu (Německo) během stáže. Krystalová struktura vzorků byla studována pomocí rentgenové difrakce. Hlavním výsledkem práce bylo oindexování pozorovaných difrakcí a určení odpovídajících mezirovinných vzdáleností. Z měření při různých teplotách byly určeny koeficienty teplotní roztažnosti v daných směrech. Z výsledků difrakčních experimentů byly určeny anizotropní koeficienty teplotní roztažnosti.