Laplaceova diferenciální rovnice a její využití ve fyzice - Chalupa, Vojtěch (2018)
Tato práce se věnuje parciálním diferenciálním rovnicím a jejich využití ve fyzice, zejména rovnici vedení tepla a Laplaceově rovnici v termodynamice. Práce uvádí fyzikální motivaci pro jejich odvození a matematický popis řešení Fourierovou metodou separace proměnných. Výpočty jsou předvedeny na jednoduchých příkladech, které čtenáři pomohou s pochopením problematiky.