Maticové hry s využitím lineární algebry - Juránková, Klára (2018)
V této práci se věnujeme smíšené hře dvou hráčů s nulovým součtem, které jsou zadané pomocí matic. K nalezení řešení hry využíváme znalostí z lineární algebry. Nejprve se snažíme ukázat, kdy je hra zcela smíšená a poté pro takovou hru nalézt vhodný způsob řešení. Poslední část této práce je věnována nalezení optimální strategie pro symetrickou hru dvou hráčů. Práce je doplněna o konkrétní příklady.