Aplikace lineární algebry v praxi - Cupáková, Eliška (2018)
Hlavním cílem bakalářské práce je sestavení sady příkladů motivovaných finanční matematikou, použitelných pro předměty M1115 Lineární algebra a geometrie 1 a M2120 Finanční matematika. V příkladech je obsažena problematika sestavení a výpočtu portfolia a nalezení replikačního portfolia v závislosti na úplnosti trhu. Dále sbírka zahrnuje příklady základních počtů z lineární algebry. Součástí této práce je také zpracování sbírky příkladů jako Odpovědníky v rámci aplikace Informačního systému Masarykovy univerzity.