Spolehlivostní intervaly pro intenzitu výskytu událostí v epidemiologických studiích - Opálková, Eliška (2018)
V této bakalářské práci se věnujeme konfidenčním intervalům náhodné veličiny z Poissonova rozdělení. Srovnáváme na reálných datech i na simulacích, který z mnoha intervalů má nejlepší pokrytí a je nejkratší, a to zvláště v případě, kdy máme malý očekávaný počet událostí.