Nanostrukturovaná termoelektrika chalkogenidů kovů - Repaská, Kristína (2018)
Tato bakalářská práce se věnuje termoelektrickým materiálům zejména na bázi chalkogenidů kovů. Teoretická část obsahuje popis termoelektrických jevů a parametrů a základních principů důležitých pro pochopení významu nanostrukturizace při vývoji efektivních termoelektrik. Zahrnuje také výběr několika jednoduchých syntéz produkujících termoelektrické nanostruktury chalkogenidů kovů. V experimentální části jsou pak prezentovány výsledky provedené syntézy nanokrystalického AgCuS.