Permutační grupy - Suchánek, Vojtěch (2018)
V této bakalářské práci se věnujeme teorii permutačních grup. V prvních kapitolách čtenáře seznámíme se základními pojmy týkající se akcí grup, jako jsou primitivita, tranzitivita, permutační izomorfismus nebo graf orbitaly. Poté se věnujeme větám o~primitivních permutačních grupách, které byly dokázané Camillem Jordanem. Naší motivací je odvodit různé věty a metody, které lze použít při zkoumání Galoisových grup polynomů. V závěru to ukazujeme na příkladech hledaní Galoisových grup.