Epidemiologické modely specifických chorob - Losová, Barbora (2018)
V této bakalářské práci se věnujeme charakteristikám epidemiologických modelů specifických chorob. Jsou v ní popisovány rozdílnosti modelování dynamiky různých druhů infekčních nemocí a pro tyto druhy uváděny konkrétní příklady modelů. Následně je představen a z hlediska stability analyzován epidemiologický model malárie obsahující populaci lidí i komárů rodu Anopheles. Ukázána je také důležitost základní reprodukční konstanty.