Matematické modely chemických oscilací - Novotná, Barbora (2018)
V této bakalářské práci se věnujeme tématu vzniku bifurkací, konkrétně Hopfovy bifurkace, a to v chemických systémech. V práci jsou uvedeny dva modely, ve kterých se vyskytuje Hopfova bifurkace. Díky tomu, že se v systému Hopfova bifurkace objeví, vznikají limitní cykly a díky nim můžeme pozorovat oscilace (například změnu barvy roztoku).