Dlouhodobé monitorování s biosensorem - Churý, Václav (2018)
Diplomová práce je zaměřena na vytvoření miniaturního, energeticky nenáročného měřicího systému v rámci koncepce internetu věcí (IoT). Měřicí systém byl složen z enzymové sítotiskové elektrody s glukózaoxidázou, USB potenciostatu a linuxového mikropočítače Raspberry Pi. Také byl připraven experimentální program v jazyce Python, který měřicí systém ovládá, zaznamenává a zobrazuje data v programu a webovém rozhraní. Funkčnost systému byla ověřena anaerobní i aerobní kultivací kvasinek Saccharomyces cerevisiae v roztoku glukózy.