Studium retenčního chování aniontů iontovou chromatografií - Zima, Lukáš (2018)
Tato bakalářská práce se věnuje studiu retenčního chování aniontů iontovou chromatografií. Analyzována byla směs vybraných aniontů: F−, Cl−, NO2−, Br−, NO3−, PO43−, SO42− a I− na iontovém chromatografu Metrohm861 Advanced Compact IC. Byl studován vliv teploty a pH na separaci. Za zjištěných optimálních podmínek byla provedena kalibrace a byly analyzovány reálné vzorky vod.