Dynamické programování: teorie a příklady - Magerová, Veronika (2018)
V této diplomové práci se věnujeme dynamickému programování, což je optimalizační metoda, kterou se dají řešit separovatelné úlohy. Ukážeme si postup dekompozice problému v obecném tvaru a poté si jej ilustrujeme na příkladech. Součástí práce je také program pro řešení úlohy o batohu.