Morfologie a taxonomie larev mer čeledi Triozidae se zaměřením na nedostatečně známé druhy ve fauně střední Evropy (Hemiptera: Psylloidea) - Hintenausová, Jana (2018)
Tato diplomová práce se věnuje morfologii a taxonomii vývojových stádií (larev neboli nymf) mer (Hemiptera: Sternorrhyncha: Psylloidea) ve střední Evropě, a to zejména doposud nepopsaným nebo málo známým larvám rodů Bactericera Puton, 1876, Eryngiofaga Klimaszewski, 1968 a Trioza Foerster, 1848 z čeledi Triozidae. Práce zahrnuje morfologické popisy pátého instaru larev druhů Bactericera bucegica (Dobreanu & Manolache, 1962); B. parastriola Conci, Ossiannilsson & Tamanini, 1988; Eryngiofaga lautereri Loginova, 1977; Trioza dichroa (Scott, 1879); T. foersteri Meyer-Dür, 1871; T. neglecta Loginova, 1978; T. proxima Flor, 1861; T. rumicis Löw, 1880; T. schrankii Flor, 1861; T. scottii Löw, 1880 a T. senecionis (Scopoli, 1763) na základě materiálu ze sbírek Moravského zemského muzea v Brně, srovnání výše zmíněných druhů s již dříve popsanými larvami podobných druhů a určovací klíč na aktuálně známé larvy čeledi Triozidae ve fauně střední Evropy.