Analýza glykosylace proteinů pomocí kapilární elektroforézy s hmotnostně spektrometrickou detekcí - Paulin Urminský, Adam (2018)
Glykosylace je jedním z nejdůležitějších procesů v buňkách všech živých organismů, podílí se na množství fyziologických a biochemických procesů a kvůli tomu by se jí měla věnovat zvýšená pozornost. Teoretická část této bakalářské práce se zabývá N-glykosylací proteinů se zaměřením na hovězí pankreatickou ribonukleázu B a prostatický specifický antigen. Praktická část je zaměřená na značení oligosacharidů činidly AETMA a Girard T. Dále se práce zabývá odštěpením N-glykanů z ribonukleázy B a jejich derivatizací činidlem Girard T s následnou CE-MS analýzou.