Využití NMR při studiu protein-peptidových interakcí KIX domény - Hofrová, Alena (2018)
KIX doména je součástí transkripčních koaktivátorů a podílí se na aktivaci transkripce navázáním transkripčních faktorů, např. onkogenů c-Myb či MLL. Tito vazební partneři jsou z větší části neuspořádaní a získávají sekundární strukturu teprve po navázání na KIX doménu. KIX doména dokáže transkripční faktory vázat současně na dvou vazebných místech. V této bakalářské práci je popsána optimalizace purifikace 15N izotopicky značené KIX domény určené pro NMR měření. Tvorba komplexu KIX domény s fragmentem vazebného partneru c-Myb byla pozorována pomocí 2D 1H-15N NMR spektroskopie.