Ischemická cévní mozková příhoda - Šupolíková, Lucie (2018)
Ischemická cévní mozková příhoda je v dnešní době jedním z nejčastějších onemocnění. Velmi často způsobuje úmrtí, nebo invaliditu. Standardní trombolytická láčba není dostatečně účinná, příčiny přitom nejsou známy. Z toho důvodu jsou vyvíjeny nové způsoby výzkumu. Významným nástrojem jsou in vitro modely.