Příprava mutantu pro určení intramolekulárních kontaktů proteinu MAP2c pomocí paramagnetického zesílení relaxace - Jurica, Ján (2018)
Skoro jedna třetina proteinů se řadí do skupiny vnitřně neuspořádaných proteinů (IDPs) kterým chybí unikátní trojrozměrná struktura. Tyto proteiny jsou esenciální pro správnou funkci buněk. Nedávné studie prokázali spojitost mezi disfunkcí IDPs a značným počtem neurodegenerativních onemocnění, například Alzheimerovou chorobou. Tato bakalářská práce se zaměřuje na studium intramolekulárních dalekosáhlých kontaktů jednoho člena IDPs, a to protein MAP2c s využitím paramagnetického zesílení relaxace.